La cooperativa la fem tots entre tots.

Història

La cooperativa del camp de Linyola va néixer el 23 de novembre de 1943.

Arran de la promulgació de la Llei de Cooperatives del 1942, van ser moltes les cooperatives que es van crear arreu de l’estat espanyol. També a Linyola la inquietud cooperativista i de comunitat va arrelar en aquella societat de postguerra.

Situada al bell mig dels regadius fèrtils de la plana d’Urgell, el bon funcionament de l’entitat va permetre, el 1969, absorbir la fins llavors Cooperativa Avícola Ramadera, creada només tres anys abans, donant lloc a una entitat multidisciplinar que permetria, amb el pas del temps, lligar les produccions vegetals i animals, millorant la gestió del territori.

El 1972 la cooperativa abandona l’edifici del sindicat agrícola, on fins llavors s’havia mantingut en règim de lloguer, per a passar a edificar els primers magatzems d’emmagatzematge d’adobs i de fabricació de pinsos i traslladant les oficines al carrer Lleida, on encara avui dia es conserva la seva seu social.

Actualment la Cooperativa integra un total de 350 socis entre persones físiques i jurídiques, i engloba una superfície d’aproximadament 2500 has de terrenys cultivables, que es situen dins el terme de Linyola i termes veïns, El Poal, Vila-sana, Bellcaire, Vallfogona, Penelles i Els Arcs.

L’activitat agrària es basa principalment en els cultius de cereal d’hivern i de primavera, blat, ordi i panís. La cooperativa forma part del grup Actel, on es destinen les produccions de farratges i fruita.

A nivell ramader, el servei veterinari, la fabricació de pinsos, Unifeed i la comercialització d’animals són les activitats referents. A més també es forma part de la cooperativa de segon grau Cotecnica de Bellpuig.